Ημερίδα για τις Επενδυτικές Ευκαιρίες στην Κένυα – Αθήνα 17 Ιουλίου 2013

 

Υψηλόβαθμα στελέχη Υπουργείων και Φορέων της Κένυας στην Αθήνα για την παρουσίαση των δυνατοτήτων της χώρας στους Έλληνες επιχειρηματίες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα – Παρουσίαση των Επενδυτικών & Επιχειρηματικών Συνεργασιών στην Κένυα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουλίου 2013, στις 9.00 π.μ. στο Αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» στο κτίριο του Υπουργείου Εξωτερικών στην Αθήνα.

Την εκδήλωση διοργανώνουν το Υπουργείο Εξωτερικών και το Επίτιμο Προξενείο της Κένυας στην Ελλάδα.

Η Κένυα με τη δυναμική αγορά των 40 εκ. κατοίκων αποτελεί κομβικό σημείο και βρίσκεται στο κέντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος για την αναπτυσσόμενη αγορά της Ανατολικής Αφρικής.

Αν και ορισμένοι Έλληνες επιχειρηματίες έχουν από νωρίς διεισδύσει στην αγορά αυτήν, οι ευκαιρίες που διανοίγονται για επενδύσεις και δραστηριοποίηση είναι ακόμη άγνωστες στους περισσότερους.

Στο πλαίσιο αυτό, η πρόεδρος της Κενυάτικης Αρχής Επενδύσεων θα ενημερώσει τους συμμετέχοντες στην ημερίδα σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν καθώς και το καθεστώς που ισχύει για τις επιχειρήσεις στην Αφρικανική χώρα.

Επίσης, στην ημερίδα θα μιλήσουν υψηλόβαθμα στελέχη από το Υπουργείο Εξωτερικών και το Υπουργείο Ανατολικο-Αφρικανικών Υποθέσεων, Εμπορίου & Τουρισμού της Κένυας.

Aπό ελληνικής πλευράς θα μιλήσει ο Έλληνας Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθανάσιος Σκορδάς ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Θέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Παναγιώτης Μίχαλος, η Πρέσβης της Κένυας στη Ρώμη και η Επίτιμος Πρόξενος της Κένυας στην Ελλάδα.

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής: Β8 Δ/νση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών (τηλ. 210 36 82 766, φαξ 210 36 82 771, e-mail sbb@mfa.gr) ή το Επίτιμο Προξενείο Κένυας στην Αθήνα (τηλ. 210 38 39 259, φαξ 210 38 05 113, e-mail trademission@kenyagreece.com).