Οι επενδυτικές & επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Κένυα (παρουσίαση)

 

Τις δυνατότητες επενδύσεων που ανοίγονται για τους Έλληνες επενδυτές και επιχειρηματίες στην Κένυα και κατ’ επέκταση στην Ανατολική Αφρική παρουσίασε η πρόεδρος της Κενυάτικης Αρχής Επενδύσεων, κα Άν Γουανγκάρι Κιρίμα Μουτσόκι στο πλαίσιο σχετικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η κα Μουτσόκι τόνισε ότι σημαντικές είναι οι προοπτικές που ανοίγονται για τους Έλληνες επιχειρηματίες στους τομείς της ενέργειας, της αγροτικής παραγωγής, της κατασκευής οδικών έργων, της τεχνολογίας, του χρηματοοικονομικού κλάδου, του τουρισμού και των κατασκευών.

Ιδιαίτερα, όσον αφορά τον τομέα της ενέργειας, η πρόεδρος της Κενυάτικης Αρχής Επενδύσεων, τόνισε ότι οι ανάγκες την τελευταία επταετία έχουν αυξηθεί σημαντικά και η χώρα είναι ανοιχτή σε επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές όπως η ηλιακή, η αιολική και τα βιοκαύσιμα.

Σημαντικές είναι οι ανάγκες και στην κατασκευή σπιτιών χαμηλού και μέσου κόστους καθώς και για πολυτελή κτίσματα. Όπως τονίστηκε, υπάρχει ανάγκη για  περίπου 200.000 νέες κατοικίες.

Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε την παρουσίαση.