Ελευθέριος Κουβαριτάκης – Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Κένυας

kouvaritakis-lowΕίναι πραγματικά ιδιαιτέρως ενθαρρυντικό που μία νέα Ελληνική αποστολή θα πραγματοποιηθεί στην Κένυα, μόλις ένα χρόνο μετά την πρώτη η οποία διοργανώθηκε με σημαντική επιτυχία.  

Η Ελλάδα και η Κένυα αναπτύσσουν με γοργό ρυθμό διμερείς επιχειρηματικές και οικονομικές σχέσεις. Πιστεύουμε ότι οι επιχειρηματικοί κλάδοι των δύο χωρών θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με θετικά αποτελέσματα για αμοιβαίο όφελος.

Εκτιμούμε τις ευκαιρίες που υπάρχουν στη ραγδαία αναπτυσσόμενη οικονομία της Κένυας. Η Κένυα έχει ηγετικό ρόλο στην περιοχή της Αφρικής και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον. Θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτήν την προσπάθεια.

Η Ελλάδα πάντοτε συνεργάζεται επί ίσοις όροις, χωρίς εμπόδια του παρελθόντος και αποτελεί μία τεράστια πύλη και σημείο εισόδου στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.

Τόσο η Ελλάδα όσο και η Κένυα εργάζονται για να δημιουργήσουν το καλύτερο επιχειρηματικό περιβάλλον και να θέσουν το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο της συνεργασίας τους. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν τα διάφορα Σύμφωνα Συνεργασίας (MOU) σε καίριους τομείς των δύο οικονομιών, τα οποία σχεδιάζονται με γνώμονα να παρέχουν ένα σταθερό και προβλέψιμο επιχειρηματικό και επενδυτικό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών.  Το γεγονός αυτό θα εμπλουτίσει τη συνεργασία μας και θα ανοίξει νέους λεωφόρους για το μέλλον.

Είμαι αισιόδοξος ότι το εγχείρημα αυτό, καθώς και άλλα που, είμαι βέβαιος, ότι θα ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια, θα παγιώσει την Ελληνο-Κενυάτικη επιχειρηματική και οικονομική συνεργασία.

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία σε κάθε τους προσπάθεια.