Η εταιρία Μάρμαρα Πηλιάτη ΑΕΒΕ είναι μια από τις πιο αναγνωρισμένες κάθετες βιομηχανίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό διαθέτοντας τα δικά της ιδιόκτητα λατομεία Cipollino και εργοστάσιο με εξειδικευμένο προσωπικό για να μπορεί να ανταποκριθεί και στην πιο απαιτητική κατασκευή.
Στις ιδιόκτητες εργοστασιακές εγκαταστάσεις της, στα Στύρα Ευβοίας, εξορύσονται, παράγονται, επεξεργάζονται και διανέμονται το Cipollino και όλα τα ελληνικά και εισαγόμενα μάρμαρα και άλλα διακοσμητικά πετρώματα. Πλάκες και πλακίδια μαρμάρου συσκευάζονται με επαγγελματικό τρόπο σε παλέτες με styro-foam και δένονται με ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφεύγονται φθορές στα υλικά μας. Η βιομηχανία Μάρμαρα Πηλιάτη ΑΕΒΕ είναι εξοπλισμένη με τα κατάλληλα μηχανήματα κοπής και επεξεργασίας όγκων, όπως φρέζα, μονόλαμο, πολύλαμο, γυαλιστική, μουρελομηχανή, κόφτες κλπ που την καταστούν ικανή να εξυπηρετήσει και την πιο απαιτητική ζήτηση μαρμάρου. Παράγοντες όπως ποιότητα εργασίας, καλή εξυπηρέτηση, ανταγωνιστικές τιμές και βέβαια η αποκλειστικότητά μας στην παροχή του ελληνικού μαρμάρου Cipollino είναι ορισμένοι για τους οποίους οι πελάτες μας μας προτιμούν και διατηρούν μακροχρόνιες σχέσεις συνεργασίας με την εταιρία μας.
Η εταιρία Μάρμαρα Πηλιάτη ΑΕΒΕ δραστηριοποιείται τόσο στο λιανικό όσο και στο χονδρικό εμπόριο στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Προμηθεύει όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με τη δόμηση, αρχιτέκτονες ιδιωτικής κατασκευής, εργολάβους οικοδομών, μεγάλες κατασκευαστικές και τεχνικές εταιρίες στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μεγάλα δημόσια και ιδιωτικά έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν την υπογραφή της Μάρμαρα Πηλιάτη ΑΕΒΕ.
Η ιστορία του μαρμάρου Cipollino
Σήμερα το μάρμαρο Cipollino εξορύσεται αποκλειστικά στα Στύρα Ευβοίας.
Η ιστορία του ξεκινά από τη Ρωμαϊκή εποχή όπου στην Εύβοια υπήρχαν 140 ενεργά λατομεία Cipollino από όπου εξορίσονταν όγκοι και εξάγονταν για ναούς και εκκλησίες σε όλο τον κόσμο. Χρησιμοποιήθηκε σε μνημεία όπως οι κίονες: της Δημόσιας Βιβλιοθήκης στη Ν. Υόρκη, διάφορες διακοσμήσεις και αρχιτεκτονικά μέλη του New sessions house, του Ρωμαιοκαθολικού Καθεδρικού Ναού Westminster και των αιθουσών αναψυκτικών του Waterloo Station του Λονδίνου, οι παραστάσεις της αίθουσας τελετών του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, οι επενδύσεις των υπόγειων διαβάσεων της Ομόνοιας κ.ά.
Κτηριακές εγκαταστάσεις στις οποίες είχε χρησιμοποιηθεί είναι : η βιβλιοθήκη του Ανδριανού στην Αθήνα, οι αυτοκρατορικές αγορές του Αυγούστου και του Τραϊανού στη Ρώμη.
Επίσης, στην Ρώμη η Αιμιλία Βασιλική, το Ωδείο του Δομιτιανού, το Αμφιθέατρο των Φλαβιών, ο ναός της Ομονοίας καθώς και της Φαουστίνας και του Αντωνίνου, η έπαυλης του Μαμουρά κ.ά.
Η χρήση του συνεχίστηκε και στα Βυζαντινά χρόνια σε σημαντικά μνημεία όπως η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, η βασιλική του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη, η Μονή του Οσίου Λουκά στη Φωκίδα κ.α.