ΟΙΝΟΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ

Inomessiniaki_logo THUMB

 

Κλήμα Ευφορίας…

 

Η σχέση του κρασιού και Μεσσηνίας χάνεται στα βάθη των αιώνων. «…καλήν τ’ Αίπειαν και Πήδασον αμπελόεσσαν» λέει ο Όμηρος, αναφερόμενος στη γεμάτη αμπελώνες γη της Πυλίας. Ενώ σύμφωνα με τον Παυσανία ήταν εδώ, στη Μεσσηνία, που ο Διόνυσος και οι γυναίκες που τον ακολουθούσαν, αναφώνησαν για πρώτη φορά «ευοί» (εβίβα), αφού δοκίμασαν το κρασί του τόπου και έδωσαν έτσι όνομα στο βουνό Εύα, που βρίσκεται στην καρδιά του νομού.

Σήμερα, στη Μεσσηνία μαζί με τις γηγενείς, ευδοκιμούν και οι πιο εκλεκτές ποικιλίες του κόσμου. Οι ποικιλίες αυτές, που έχουν εμπλουτίσει τον Μεσσηνιακό αμπελώνα, βρήκαν εδώ την πιο φιλόξενη γη και τις πιο ιδανικές συνθήκες, για να δώσουν, ωριμάζοντας, καρπούς που θα ζήλευαν ακόμη και οι θεοί.

Έτσι στις αρχές του 1998 η οικογένεια Ξυγκώρου, από αγάπη και μεράκι για το καλό κρασί, ίδρυσε την Οινομεσσηνιακή  Α.Ε. στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, Καλαμάτα. Μία μοντέρνα οινοποιητική μονάδα, πλήρως αυτοματοποιημένη και εξοπλισμένη με την καλύτερη οινοποιητική τεχνολογία, με στόχο την άριστη αξιοποίηση των εκλεκτών ποικιλιών σταφυλιού της Μεσσηνίας συνδυάζοντας την παράδοση πολλών ετών της περιοχής με την σύγχρονη οινολογική επιστήμη.

Κάθε χρόνο γίνεται αυστηρή επιλογή των καλύτερων σοδειών του αμπελώνα της Μεσσηνίας, στον οποίο ευδοκιμούν σε άριστο βαθμό τόσο τοπικές όσο και κοσμοπολίτικες ποικιλίες (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonnay), καθώς επίσης και των γνωστότερων ελληνικών αμπελώνων του Ο.Π.Α.Π. ‘Μαντινεία’ και του Ο.Π.Α.Π. ‘Νεμέα’.

Σήμερα η Οινομεσσηνιακή διαθέτει μία ολοκληρωμένη σειρά εμφιαλωμένων οίνων, αναδεικνύοντας τις πιο χαρισματικές ποικιλίες της Πελοποννήσου, σε αρμονικό πάντρεμα ή τη καθεμία μόνη της, καλύπτοντας και τις πιο απαιτητικές γευστικές αναζητήσεις. Κρασιά που εκτός από την εμπιστοσύνη των οινόφιλων, έχουν βραβευτεί και αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις τόσο σε εγχώριους όσο και σε διεθνείς διαγωνισμούς οίνου.

 

ΟΙΝΟΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ Α.Ε.

6ο χλμ. Ε.Ο. Καλαμάτας – Μεσσήνης, Καλαμάτα

Ψαρών 9, Καλαμάτα

Τηλ.: 27210 69905 • Fax: 27210 69906

E-mail: inom@otenet.grwww.inomessiniaki.gr