KLEEMANN S.A.

Η KLEEMANN είναι μια ελληνική πολυεθνική εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στους τομείς της κατασκευής και της εμπορίας Ολοκληρωμένων Συστημάτων Ανελκυστήρων. Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις ανελκυστήρα, ανυψωτικούς μηχανισμούς φορτίων, κυλιόμενες σκάλες και διαδρόμους, ανυψωτικούς μηχανισμούς για άτομα με μειωμένη κινητικότητα, ανυψωτικά συστήματα για χώρους parking καθώς και ανυψωτικούς μηχανισμούς για χώρους εστίασης.

Η KLEEMANN κατατάσσεται μεταξύ των μεγαλυτέρων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρων, με εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα, στην Κίνα και στη Σερβία. Με γερμανική τεχνογνωσία από την KLEEMANN HUBTECHNIK GmbH, θυγατρικές και γραφεία πωλήσεων σε 10 χώρες (Ελλάδα, Τουρκία, Κίνα, Σερβία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Γερμανία, Ρωσία, Πολωνία), το ποσοστό εξαγωγών της KLEEMANN σε σχέση με το σύνολο του κύκλου εργασιών ξεπερνάει το 84%. Επίσης, με εξαγωγές σε 90 χώρες παγκοσμίως, οι πωλήσεις της εταιρείας ξεπερνούν τους 10.500 ανελκυστήρες ετησίως, ποσότητα που αντιστοιχεί στο 2% της παγκόσμιας αγοράς ανελκυστήρα.

Η προτίμηση του κλάδου στην KLEEMANN είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ευελιξία και τις εξειδικευμένες λύσεις που προσφέρει η εταιρεία, την ασφάλεια και την ποιότητα των προϊόντων, την αξιοπιστία της KLEEMANN καθώς και την ιδιαίτερη σημασία που δίνει στην καινοτομία, την ανάπτυξη και το ιδιαίτερα πρωτοποριακό design, τα οποία αποτελούν τα κυριότερα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της εταιρείας.

Η KLEEMANN προσφέρει καινοτόμες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, όπως οι εφαρμογές Lift Tester και Virtual Online showroom. Επίσης, διαθέτει έναν από τους υψηλότερους πύργους δοκιμών στην Ευρώπη ο οποίος συμβάλλει στην ανάπτυξη των νέων υψηλοτάχυτων ανελκυστήρων. Όσον αφορά στον σχεδιασμό των θαλάμων και πορτών, η KLEEMANN συνεργάζεται με τον παγκοσμίου φήμης βιομηχανικό σχεδιαστή Ανδρέα Ζαπατίνα προκειμένου να μεγιστοποιήσει την ικανοποίηση των επιβατών και να απαντήσει σε κάθε αισθητική ανάγκη.

Μερικά από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν ενσωματώσει την τεχνολογία KLEEMANN σε όλο τον κόσμο είναι το Κρεμλίνο στη Μόσχα, το μουσείο Mary Rose στο Portsmouth, το στάδιο Aviva στο Δουβλίνο, το στάδιο American Express στο Brighton το κτίριο OBEL στο Belfast, το μουσείο τέχνης στο Ταλίν, το εκθεσιακό κέντρο της Ferrari – Maserati στο Σίδνεϋ κ.α.