METKA

 

Η METKA είναι διεθνής εταιρεία κατασκευής εξειδικευμένων ενεργειακών έργων ευρείας κλίμακας, που καλύπτουν το πλήρες φάσμα της Μελέτης-Προμήθειας-Κατασκευής (EPC), αλλά και ένας όμιλος βιομηχανικής παραγωγής υψηλής τεχνογνωσίας, με παρουσία στους τομείς Ενέργειας, Υποδομών και Άμυνας.

Η ΜΕΤΚΑ είναι επικεντρωμένη στις διεθνείς αγορές και δραστηριοποιείται δυναμικά στην ανάληψη μεγάλων έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας σε Ευρώπη, Μ.Ανατολή και Αφρική.

Βασιζόμενη στην 50ετή εμπειρία της, η ΜΕΤΚΑ έχει ένα εξαίρετο ιστορικό επιτυχούς εκτέλεσης ενεργειακών έργων ευρείας κλίμακας σε αναδυόμενες αγορές. Σήμερα, υλοποιεί παράλληλα έργα συνολικής ισχύος άνω των 6GW από μονάδες φυσικού αερίου, σε 6 διαφορετικές χώρες. Ειδικότερα στην Αφρική, έχει ισχυρή παρουσία στην Αλγερία, ενώ επεκτείνει τη δραστηριότητα της και σε άλλες χώρες της Ηπείρου.

Η εταιρεία έχει ιδιαίτερη εξειδίκευση σε υψηλής απόδοσης μονάδες φυσικού αερίου, με τεχνολογία Συνδυασμένου Κύκλου, με δυνατότητα απόδοσης από 20MW έως και >1000MW. Η METKA έχει ολοκληρώσει επιτυχώς ποικίλα ταχείας εκτέλεσης έργα, με ιδιαίτερη εμπειρία σε κινητές μονάδες με αεριοστροβίλους αεροπορικού τύπου.

Στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής εξυπηρετεί πληθώρα πελατών παγκοσμίως, ενώ εξάγει τα προϊόντα της σε όλο τον κόσμο, διαθέτοντας μακρόχρονη εμπειρία στη σύνθετη βιομηχανική παραγωγή προστιθέμενης αξίας. Παράλληλα, στις βιομηχανικές της εγκαταστάσεις κατασκευάζονται εξαρτήματα και εξοπλισμός που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή ενέργειας, στη βαριά βιομηχανία, σε έργα υποδομών και άμυνας.

Η εταιρεία διαθέτει οικονομική ισχύ και σταθερότητα, παραμέτρους κρίσιμης σημασίας για την εκτέλεση διεθνών έργων σε αγορές με αυξανόμενες ενεργειακές ανάγκες, όπως η Αφρική.

Ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, δεσμεύεται να διαδραματίζει θετικό ρόλο στις κοινωνίες που δραστηριοποιείται, να προάγει τις ανθρώπινες αξίες και την κοινωνική συνοχή, καθώς και να υιοθετεί περιβαλλοντικά υπεύθυνες πρακτικές.

Η ΜΕΤΚΑ είναι μέλος του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, του μεγαλύτερου ιδιώτη παραγωγού ενέργειας στην Ελλάδα και ενός από τους ανταγωνιστικότερους Ευρωπαϊκούς Βιομηχανικούς Ομίλους με παρουσία στους τομείς της Ενέργειας, της Μεταλλουργίας και των Κατασκευών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.metka.gr.