ΑΝ. ΨΑΘΑΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε.

LOGO A.PSATHAS 1

 Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1960 από τον Αναστάσιο Ψαθά με έδρα την Κομοτηνή – Θράκη Ελλάδα και αντικείμενο την κατασκευή τεντών, σκηνών και καλυμμάτων οχημάτων. Με την προσχώρηση των υιών του Χρήστου Ψαθά το 1981 και Ιωάννη Ψαθά το 1990 πήρε τη σημερινή της μορφή ως Αν. Ψαθάς και Υιοί Ο.Ε.

Το 1994 γίνεται η πρώτη Εταιρεία στην Ελλάδα που κατασκευάζει και προμηθεύει τον Ελληνικό Στρατό με καλύμματα όπλων, αρμάτων και οχημάτων από PVC. Μέχρι

σήμερα έχει κατασκευάσει το 80% των καλυμμάτων του Ελληνικού Στρατού.

Το 1995, εγκρίνεται επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 1.200.000 ευρώ περίπου και, το 1998, ολοκληρώνεται η υλοποίησή του. Η Εταιρεία -παραγωγική μονάδα και γραφεία- στεγάζεται πλέον σε ιδιόκτητο κτίριο συνολικής επιφάνειας 1.500 m2. Έχει εξοπλιστεί με τα πιο σύγχρονα και αξιόπιστα μηχανήματα ευρωπαϊκής προέλευσης: αυτόματες ηλεκτρονικές ραπτικές μηχανές, αυτοκινούμενες θερμοκολλητικές μηχανές,  H F μηχανές, τέλεια εξοπλισμένο μηχανουργείο και αυτόματο σχεδιαστικό και κοπτικό μηχάνημα. Επιπλέον, στελεχώνεται με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό.

Το 1999, κατόπιν κατακύρωσης δημόσιου διαγωνισμού, η Εταιρεία αναλαμβάνει και υλοποιεί την κατασκευή σκελετού και καλύμματος των οχημάτων της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού πανελλαδικά.

Το 2005, η Εταιρεία συνεργάζεται με το Υπουργείο Ανάπτυξης. Προμηθεύει 50.000 m2 πλαστικοποιημένου υφάσματος  για τις ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεων.

Την τελευταία επταετία, η Εταιρεία ασχολείται επιπλέον με τη δημιουργία και κατασκευή σκηνών για στρατιωτική χρήση, νοσοκομεία και πολιτική προστασία.

Η Αν. Ψαθάς και Υιοί Ο.Ε. συνεργάζεται με αναγνωρισμένα εργοστάσια στην Ευρώπη για την έρευνα και αγορά πρώτων υλών καθώς και για το σχεδιασμό και τη δημιουργία νέων προϊόντων. Σκοπός της η ΑΡΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, Η ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ  και Η ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.

Από το 2004 , η Εταιρεία διαθέτει :

–  Πιστοποίηση συστήματος ποιότητος ISO 9001 – 2008

–  Πιστοποίηση από τη Γενική Γραμματεία Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων (ΓΓΟΣΑΕ / ΓΔΑΒΕ ΤΜΗΜΑ 1Α) για τη δυνατότητά της να κατασκευάζει καλύμματα οχημάτων, αρμάτων και όπλων των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

–   Κωδικό κατασκευαστή από το ΝΑΤΟ.